Handbagage inpakken volgens de 5-4-3-2-1 regel

Handbagage inpakken volgens de 5-4-3-2-1 regel

Ben je alvast een citytrip of weekendje weg aan het plannen? Vaak is het handig om enkel met handbagage te reizen. Zo ben je zeker dat je bagage met jou mee aankomt op je zonnige bestemming en is het veel goedkoper dan tickets met ruimbagage. Zelfs als je een week vakantie op de planning hebt staan, kan je al je favoriete outfits en benodigdheden in je handbagage opbergen.

Hoe je dit doet? Met de 5-4-3-2-1 methode zal dit ongetwijfeld lukken.
We leggen je even uit hoe je dit doet.

5 bovenstukken

Bij de 5-4-3-2-1 methode mag je 5 bovenstukken meenemen zoals tops, sweaters, hemden of blouses. Probeer te kiezen voor bovenstukken die makkelijk combineerbaar zijn met je overige kledingstuks. Bedenk je wel dat deze vijf stuks inclusief een jasje of vestje zijn als het 's avonds afkoelt.

4 onderstukken

Bij deze plaats winnende methode mag je vier onderstukken meenemen. Dit zijn broeken, rokjes of shorts. Kies voor onderstukken die makkelijk te combineren zijn en goed passen bij de rest. Bekijk op voorhand het weerbericht zodat je niet onnodig een korte short of rok meebrengt in een frisser klimaat.

3 jurken/jumpsuits en 3 paar schoenen

Je mag drie jurken of jumpsuits meenemen. Of je nu kiest voor een maxi-jurk, mini-jurk, wikkeljurk of een denim jurk. Zo lang je er maar 3 meeneemt, ben je good to go. Je mag ook maar 3 paar schoenen meebrengen. Kies bijvoorbeeld een paar sneakers, sandalen en een paar slippers.  

2 tassen en 2 bikini's

Ben je al aan het bedenken dat je dit alles nooit ingepakt krijgt? Geen zorgen, we verzekeren je dat het lukt. Bij deze methode mag je maximaal twee tassen meenemen. Wij opteren dan voor een ruime tas waar je je vliegtuigtickets, zonnebril, zonnecrème en smartphone in weg krijgt. Je kan dan nog kiezen voor een kleiner tasje waarmee je 's avonds op stap kan gaan.
Indien je een zonnige bestemming uitkiest, kan je 2 bikini's of badpakken meebrengen.

1 hoed, 1 horloge en 1 zonnebril

Je mag telkens éen soort accessoire meebrengen. Ofwel éen hoed, of éen zonnebril of horloge. In realiteit heb je nooit meer dan éen zonnebril nodig, toch?

Onbeperkt

Voor ondergoed, sokken en sieraden geldt dat je zoveel kunt meenemen als je wil. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de ruimte in schoenen of andere vrije plekjes in de bagage.

Geniet van je vakantie!

Terug naar blog